A beautiful bed to lie down in

In 2013 bracht lunapark haar tweede album uit, genaamd ‘A beautiful bed to lie down in’. Het uitbrengen van deze cd heeft een nieuw terrein geopend voor de ensemble, namelijk een waar kamermuziek en pop in elkaar overgaan.

De album werd genoemd naar de song-cyclus van de Brabantse componist Piet-Jan van Rossum. Deze song-cyclus van Rossum is ook de opening van de cd en is op alle andere nummers toegepast. Het beluisteren van de nummers zorgde voor een prettige sfeer die bij elke gelegenheid resulteerde in een plezierige ervaring, waarover nog lang gesproken werd. De leden waren net toveraars. Met akoestische instrumenten maakten ze klassieke muziek, de kunst waarom ze het meest bekend stonden. Voor het maken van popmuziek gebruikten ze elektrische instrumenten als de basgitaar, keyboard en drumstel.images-2

Hun meest klassieke nummers zijn van Anthony Fiumara en percussionist Arnold Marinissen, die ook wel de artistieke leiders van Lunapark werden genoemd. Enkele van deze nummers zijn Cloud Chamber en Synaps, Knie, Long, Voet en Mond. Cloud Chamber klinkt als een reflectie uit de strijkkwartetten van Beethoven. Fiumara heeft in dit nummer zijn kunst toegepast door de tonen van de piano, klarinet, strijker, fluit en gestemde percussie in een behoedzame manier omgetoverd tot transparante akkoorden.

Marinissen heeft ook zijn kunde getoond met zijn strijktrio door in een serie muzikale vignetten, de werking van lichaamsdelen te verbeelden. In synaps lijkt het alsof de strijkers een commandoketen doorlopen door korte flitsen te vuren en aan elkaar door te geven.

De toon voor de cd werd gezet door de vier nummers van Rossum. Zijn teksten gingen over vergane liefde en eenzaamheid die overgingen in intieme, lichte melancholieke muziek waarin er telkens geraffineerde verassingen opdoken. Dankzij het stijlvolle repertoire mocht de ensemble hun eerste cd opnemen voor de label van het Eindhovense muziekgebouw, waar er een verscheidenheid aan muziek wordt aangeboden.