Een ander ensemble uitgelicht: Het Hexagon Ensemble

Naast het Lunapark Ensemble zijn er in Nederland nog vele andere ensembles die erg bekend zijn, zoals het Hexagon Ensemble. Met hun muziek veroveren ze de harten van hun fans. Inmiddels bestaat dit ensemble al meer dan 25 jaar en is het niet meer weg te denken uit de muziekwereld. Door met hun muziek steeds weer grensverleggend te zijn blijven ze zoveel mogelijk innoveren en dat kan iedereen aan het resultaat horen.

Doordat het Hexagon Ensemble inmiddels al meerdere albums heeft uitgebracht en steeds weer vernieuwende dingen doet, blijven ze zeer populair. Het plezier straalt dan ook van deze groep af. Dat is belangrijk voor zowel de beleving van de muzikanten als van het publiek. Op deze manier komt immers de beste muziek naar voren, hetgeen waar het uiteindelijk allemaal om draait.1024px-orquesta_filarmonica_de_jalisco

Het ensemble bestaat uit vijf spelers. De samenstelling qua instrumenten mag voor een ensemble overigens vrij bijzonder genoemd worden. Het wijkt een klein beetje af van die van de meer traditionele ensembles. De instrumenten die de leden bespelen zijn de hobo, de piano, de klarinet, de fagot, de hoorn en de fluit. Deze samenstelling van instrumenten biedt de groep echter mogelijkheden om meer bijzondere dingen te doen. Het is dan ook niet uitgesloten dat er meerdere muziekstijlen gecombineerd worden of dat er meer traditionele muziekstukken verwerkt worden in modernere genres.

Het ensemble treed niet alleen in Nederland op. Al sinds het begin van de jaren negentig hebben ze in vele grote Europese steden gespeeld. Tevens heeft de groep in de Verenigde Staten een tour gedaan, die een groot succes was.

Ben je een grote fan van deze muziek en volg je het ensemble naar optredens in het buitenland? Dan heb je voor en na de optredens wel wat tijd te doden in je hotelkamer. Een leuke bezigheid is dan een online casino bezoeken, zoals http://www.ace-ten.com/nl/. Voor de echte blackjack liefhebbers is deze site uitermate geschikt, of je nu van alles wilt leren of een ervaren rot bent in het online gokken, op deze site vind je zeker en vast spellen die bij jou passen.