Het concertgebouw in Amsterdam

Er zijn vele zalen over de hele wereld die indrukwekkend zijn. Men mag gerust stellen dat het concertgebouw in Amsterdam er daar een van is. Het is eigenlijk een opsomming van vele factoren die tot deze conclusie leiden. De inrichting is in ieder geval al indrukwekkend. De zaal is dusdanig samengesteld dat iedere bezoeker compleet meegenomen wordt in elk optreden. Dit is niet het enige waardoor deze hal zo goed is. Juist door de inrichting komt het geluid ook prima naar voren. Hier is zelfs onderzoek naar gedaan en het blijkt dat deze plek een van de beste is in zijn soort, mede doordat het geluid zo goed is. Van buiten maakt het gebouw eveneens indruk. De geweldige ligging en de grootste uitstraling zijn erg mooi om te zien.orchestra-559760_960_720

Het gebouw werd opgeleverd in 1886, alweer een tijd terug dus. Er zijn sinds kort drie zalen, waarvan de grote zaal de bekendste is, deze kan tevens de meeste bezoekers kwijt. De namen van de andere zalen zijn de kleine zaal en de koorzaal. Het is een faciliteit die kwalitatief zeer hoogstaand is, dit geldt dan ook voor alle zalen. De bezoekersaantallen zijn dan ook torenhoog, waarmee het een van de beste bezochte concertgebouwen van de hele wereld is.

Sinds een aantal jaren is het concertgebouw officieel koninklijk. Deze status werd verkregen toen het gebouw 125 jaar bestond. Uit onderzoek blijkt tevens dat meer dan de helft van de bezoeken aan klassieke concerten in Nederland hier plaats vindt. In eigen land is het Amsterdamse concertgebouw dus onaantastbaar. De vele grote namen die hier in het verleden als hebben opgetreden dragen hier allemaal aan bij. Al geldt dat zeker ook voor de grote namen die hier nog steeds met zeer grote regelmaat op het podium staan. Vereer deze zaal van wereldklasse dus zeker eens met een bezoek.