Lunapark is een ensemble in Brabant dat is opgericht in 2009 door Arnold Marinissen en Anthony Fiumara. De groep bestaat uit jonge ervaren topmusici met een brede kijk op zaken. Dankzij deze samenstelling en het grote repertoire nam Lunapark snel een vacante positie in de Nederlandse muziekindustrie.

De naam Lunapark is afgeleid van het machinale in de muziekstukken, maar ook van de avontuur, pret, spanning en onverwachte wendingen tijdens voorstellingen, net zoals in een lunapark. Het ensemble richtte zich op ‘digital folk music’. Deze muziekstijl is glashelder, obsessief, procesmatig en pulserend.

Na de oprichting kreeg de groep veel aanbiedingen en deed veel optredens in bekende concertzalen. De groep bracht 2 cd’s uit en vond zijn thuis in Strijp S-Eindhoven, het oude Philips terrein waar jonge kunstenaars op het gebied van muziek en media bij elkaar komen.5808129792_29990c7038_b

Een zeer bekend concert was de opvoering van Helias, een avontuurlijk concert met po√ęzie. Helias is het project dat heeft geleid tot de oprichting van Lunapark ensemble. Dit concert is heel goed aangeslagen en leverde de groep veel bekendheid op.

Intussen hebben de oprichters de groep verlaten om zich meer te concentreren op hun compositie werkzaamheden en gaat de groep verder als Lunatree. Lunatree bestaat uit 6 musici die zich niet alleen bezighouden met het maken van muziek maar ook met tal van andere projecten. Elk lid heeft een andere achtergrond in de muziekwereld. Zo bewerken ze bestaande repertoires en laten de huidige componisten nieuwe projecten voor hen schrijven. Verder organiseren ze zelf concertprogramma’s die langer duren dan voorheen.

Wil je meer weten over Lunapark ensemble of Lunatree? Lees dan zeker de rest van deze website.