Wat is Lunapark Ensemble?

De vraag die een aantal personen zich misschien zullen stellen is wat Lunapark Ensemble precies is. Dat gaat allereerst uitgelegd worden zodat iedereen een beetje een idee kan krijgen van waar deze groep voor staat. Want het begrip muziek is natuurlijk vrij algemeen te noemen. Er kan zoveel kanten mee opgegaan worden dat het moeilijk te zeggen is waar een bepaalde groep als een soort orkest nu daadwerkelijk voor staat.

Voor velen is het leuke aan muziek dan ook wel juist de mogelijkheid om te combineren tussen allerlei instrumenten en vooral stijlen. De ene zien we wat vaker gebeuren dan de andere, maar bij het Lunapark Ensemble kunnen ze eigenlijk allebei. Dit is dan ook misschien wel de uitdaging die deze groep muzikanten bij elkaar heeft gebracht. Om maar even een greep te doen uit de instrumenten die door de groep bespeelt worden, dit zijn er een aantal van;images-3

  • Gitaar
  • Klarinet
  • Viool
  • Piano
  • Violoncello
  • Altviool

Er zijn uiteraard nog meerdere instrumenten te benoemen, dus dit zijn slechts een aantal voorbeelden. Men wil continue wat nieuws uitstralen en zodoende bepaalde grenzen op muzikaal vlak opzoeken. Dit lukt vaak aardig doordat er allerlei stijlen gecombineerd worden die de groep goed beheerst.

Voor de liefhebbers van echte muziek kan dit veel inspiratie opleveren. Doordat er soms gewaagd gespeeld wordt door deze groep is er altijd wel wat te beleven. Met verschillende optredens wordt het publiek op passende wijze verrast door wat dit orkest allemaal te bieden heeft. Een optreden is al meer dan eens succesvol gebleken doordat dit project met zoveel passie uitgedragen is. Zolang alle stukjes uit de puzzel op de juiste plaats vallen is een optreden ontzettend leuk om mee te maken. Zo is het voor iedereen die erbij is een unieke belevenis die hoe dan ook niet snel vergeten zal worden.